LOADING

Najčešća Pitanja Vezana Za SEO

Šta je to SEO?

SEO ili optimizacija sajta na pretraživačima predstavlja niz radnji i koraka koji se moraju preduzeti kako bi sajt bio visoko pozicioniran u rezultatima pretrage za određene ključne riječi.

Koliko je SEO bitan?

SEO je jako bitan za vaš sajt. Napraviti sajt na kom nije urađena adekvatna optimizacija i koji pretraživači ne mogu naći, nije od neke koristi. Cilj je privući posjetioce na sajt, a za to je potrebno preduzeti neke radnje.

Koliko vremena treba da bi se vidjeli prvi rezultati?

Optimizacija sajta je dugotrajan proces i zahtijeva stalne radnje. Nekada je trebalo dosta vremena, ali kako pretraživači mjenjaju svoje algoritme, u današnje vrijeme je dovoljno par sedmica da se vide rezultati.

Koliko košta SEO analiza?

Ukoliko želite da znate kako vaš sajt stoji na pretraživačima, mi ćemo vam dati besplatnu analizu vašeg sajta sa kraćim instrukcijama šta bi trebalo poboljšati na njemu. Potpuno besplatno.

Koliko košta SEO?

Ne postoji fiksna cijena kad je optimizacija sajta u pitanju. To zavisi od količine sadržaja koji se mora optimizovati, zahtijeva klijenta, broj ključnih riječi itd. Ali nakon što pregledamo sajt, tada vam možemo reći konretnu cijenu.

Da li garantujete prvo mjesto na pretraživačima?

Ozbiljna SEO agencija vam to neće garantovati. Postoje veliki broj faktora koji utiči na bolju poziciju. Dosta toga zavisi od algoritama, od konkurencije, od samog sadržaja na sajtu…Ukoliko vam neko garantuje prvo mjesto, onda taj ili ne zna kako SEO funkcioniše ili vas laže.
Ali uz adekvatnu optimizaciju, bolja pozicija na pretraživačima se svakako može garantovati.

Šta su backlinkovi?

Backlink predstavlja link sa drugog sajta ka vašem. Uprkos raznim mišljenjima linkovi sa drugih sajtova su i dalje bitan dio SEO-a, a ako sajt koji linkuje ka vama ima dobar rejting kod pretraživača, taj backlink značajno doprinosi boljoj poziciji.
Mi vam možemo ponuditi backlinkove sa kvalitetnih sajtova, a njihov broj zavisi od cijene koju klijent želi da plati.

Kako mogu pratiti rezultate?

Mi svakom klijentu donosimo izvještaje na sedmičnom ili mjesečnom nivou. Kroz te izvještaje može se jasno vidjeti šta se unaprijedilo, a šta treba poboljštati. Korištenje što besplatnih što premium alata za analizu je neizostavni dio našeg posla, kako bi mogli dati što adekvatnije rezultate našim klijentima.